Wigwam - guestbook

Name : Jusu, Vaasa
Current favourite song : Lewis Taylor: Asleep When You Come
  
Message : Chris,

welcome to the club. You'll find Wigwam is now just about getting their "third wind". Happy listening.
  
  01/05/06 02:11

Name : Jesse
  
Message : Luin tuolta jostain aiemmasta vieraskirjasta, että Rave-Up for the Roadiesia olisi nauhoitettu melkein 40 minuuttia. Julkaistaanko tätä kokonaan koskaan? Ja julkaistaanko noita Wigwamin elokuva-sävellyksiä 70-luvun vaihteesta?
  
  30/04/06 16:52

Name : Chris Dinsmore, Tacoma, Washington USA
Found : Search engine
  
Message : Well.....I'm just discovering the greatness of Wigwam here in good old 2006. Better late than never as they say.
  
  30/04/06 05:20

Name : H
  
Message : Tietäisikö kukaan onko tuolla J. Gustavsonin keikalla kahdeksantoista vuoden ikäraja vai korkeampi?
  
  29/04/06 19:38

Name : jPekka, Helsinki
Home page : Yrttimaa
  
Message : Katselin perjantaina YLE Teeman mainiota "70-luvun sekahaku" -sarjaa, jossa näkyi pieni pätkä Wigwamista soittamassa jossakin tv-ohjelmassa "Freddie Are You Readya". Måns Groundstroemilla näytti olevan punainen Rickenbacker. Koska itsellänikin on saman aikakauden (1974) punainen Rickenbacker, väri on harvinaisempi kuin se tavanomainen FireGlo eikä noita varmaankaan ole kovin montaa Suomeen siihen aikaa tuotu, jäi mietityttämään, minneköhän Måssen basso lienee päätynyt.

Omani ostin Kitarapajalta vuonna 1985. Sitä on sittemmin modifioitu aika tavalla, mutta siinä on hyvin selvästi punaisen lakan alta erottuva oksakuvio kaulamikin kohdalla juuri pleksin yläreunan kohdalla.
  
  29/04/06 16:53

Name : Mikko Meriläinen
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Jos kenellä on Wigwam-kuvia Gustavsonin-Pohjolan ajoilta vuosien 72-73 tienoilta, niin niille olisi nyt kysyntää. Keikkakuville varsinkin. Email-osoitteeni on: mmerilai [häkkyrä] stc.cx
  
  28/04/06 19:53

Name : Pekka N, Helsinki
  
Message : Ja sorisori-korjaus edelliseen on se, että nettimahdollisuus oli jossain vaiheessa esillä, mutta siihen ei sitten kuitenkaan menty. Joskus sitten.
Ja ehkä me vielä saadaan ainakin settilistat näkyviin.
  
  28/04/06 12:25

Name : Pekka Nissilä, helsinki
Current favourite song : Seija Simola: Sateenvarjo
  
Message : Radio Iistsaid on netin kautta kuunneltavissa vaikka missä. Lovejukeboxissa on tänään siis "viimeinen huuto". Aiempien iltojen teema-ajattelusta on luovuttu, ja nyt mennään vanhan YLEn järkkymättömällä periaatteella "tunnelmasta toiseen". Lähtökohtana olleesta periaatteestamme, ettei samaa esitystä soiteta toistamiseen pidetään kuitenkin loppuun asti kiinni. Joitakin klassikoitakin on säästynyt tähän asti, ja esimerkiksi jo vankasti esillä olleet Dave, Juice, Hector, Hurriganes ja Pembroke taitavat mahtua edelleen mukaan. Pressa ei taida olla, kun albumi-illassa soitettiin se Lambertlandkin kokonaan, mutta Wigwam kyllä. "DDR"-mahdollisuus tuli sen verran myöhään esille, että siitä saadaan vaan yksi näyte. Samoin Kotilaiselta. Mutta että tulee.
Arkistojaan on tällä kertaa kaivanut myös Tolvasen Hannu, ja vinyylirahinaa on luvassa.
Sen verran voin paljastaa, että tämä projekti on ollut osaltaan tutkailua erääseen alkusyksyllä mahdollisesti tapahtuvaan. Jos kaikki menee hyvin, niin asiasta kyllä näillekin sivuille infoa ajoissa laitetaan.
Hauskaa Vappua!
P.S. Hommatkaa bileisiinne maanantaina julkaistu työväenlaulu-karaokeDVD!
  
  28/04/06 11:33

Name : mika
  
Message : siis tuo Hgin Jäähallissa ihmetyksen aiheena (???), koska yleensä siellä menee puurox.
  
  28/04/06 00:02

Name : mika
Current favourite song : J.J.Cale: Hey Baby
  
Message : moog on tosiaankin ilmeisesti miksaajan painajainen. Hyvin miksattuna sitä kuulin Tavastian Manfred Mannin keikalla. Tuo yleisön mölytaso on varmaankin jonkinlainen lähtökohta sille, kuinka lujaa soitetaan missäkin. Edelleen ihmettelen sitä upeaa soundimaailmaa, jonka Peter Gabrielin konsertissa sai kuulla Hgin jäähallissa(!!!) joskus 1988.
Volyymit ei käyneet kertaakaan korvaan, mutta eipä yleisön hälinäkään häirinnyt.
  
  27/04/06 23:57

Name : JS
  
Message : OFB:n Keravan keikalla on kuulemma suunnitelmissa esittää myös uusia kappaleita.

Myös Hottoelle yritetään järjestää levynjulkaisukonserttia kesäkuulle.
  
  27/04/06 23:16

Name : jusu
  
Message : Kokkolassa mielestäni optimaalinen volume - tuhti soundi, vaan ei tuskallisen luja. Kotilaisen vehkeet ovat ilmeisen vaikeasti hallittavissa, sillä miehen oma monitorisysteemi näyttää aika järeältä ja sooloissa kilpailee PA:n kanssa. - Setti muuten sama kuin Helsingissä, vain Colossus ja Bow Lane olivat vaihtaneet paikkaa.
  
  27/04/06 17:32

Name : EsaJii
  
Message : TS kriitikko on selvästi Klasu Järvisen koulukuntaa. Mutta toki salia ja soundia saa kommentoida. Wigwam saisi ehkä paremman esityksen pienemmissä klubeissa pikkasen pienemmällä volyymillä. Mutta sitten kapakan vakioasiakkaiden örinät alkaa kuulua liikaa.
  
  27/04/06 17:09

Name : Mikko
  
Message : K-repun sivujen mukaan Tolonen soittaa "Tasavallan Presidentit" -nimisessä progebändissä...
  
  27/04/06 12:33

Name : Iivo Johansson, Mäntsälä
Current favourite song : Yes - Close To The Edge
  
Message : Liekö juttua ollut jo, mutta Jukka Gustavson esiintyy bändeineen kesän
Keravajazzeilla:

http://personal.inet.fi/yhdistys/keravajazz/
  
  27/04/06 11:36

Name : Suonna
Current favourite song : Tsizh i co: Erogennaja zona
  
Message : Minusta on ihan virkistävää, jos klassisen ja rock-puolen kriitikot tekevät vähän poikkinaintia, tulee arvioihinkin vähän uutta tulokulmaa. Kitaran takamikrofonistakin kyllä puhutaan, vaikka tallamikistä kai useammin. Sitä en sitten tiedä, että kummalla mikillä Rekku on kyseisen soolon tujauttanut, vaiko peräti molemmilla.
  
  27/04/06 09:11

Name : Jusu, Vaasa
Current favourite song : Kate Bush: The Man I Love
  
Message : Osittain outo tuo Turun keikan arvio. Rumpuja ei olisi pitänyt mikittää ollenkaan? Rekun takamikin käyttö puuroutti soundin? Kirjoittaja ei oikein taida tietää mitä mikin mikki tekee.
  
  27/04/06 01:11

Name : mika
  
Message : ihan eka taisi olla Hasse Walli (??). Eikös Tolosen menettänyt jossain vaiheessa suurinpiirtein kaikki hynänsä hyväuskosuuttaan johonkin sijoituskusetukseen ja mies muutti katkerana Ruotsiin ? Jossain ohjelmassa Tolonen tähän tapaan jutteli - muistaakseni. Niitä ekoja soololevyjä tosiaankin kuuntelee mielellään.
  
  26/04/06 23:37

Name : Petteri
Home page : http://www.yle.fi/kreppu/
  
Message : TV1 7.5.2006 klo 18:35 - 18:50

K-reppu: Suomen ensimmäinen kitarasankari

1970-luvun alun ihaillun kitaravirtuoosin Jukka Tolosen soolot kulkevat edelleen. Tolosen uraan on mahtunut jyrkkääkin alamäkeä, mutta nyt legendaarinen progerock-yhtye Tasavallan presidentti on koottu uudelleen. Edessä on myös jazz-kiertue Kanadaan.
  
  26/04/06 21:48

Name : ewqqq
Home page : hörhön bii sei sie free
  
Message : Jepp
sanon vielä että tämä porukka pitässaada ruottiin tai suomeen tai vaikka pave maijjasen käsittelyyn
ei mitään sitä merisutta vastaan mutta ku ny o 2 levyä jo"pilattu" nii ny vois tehrä semmosen oikeen bändi levyn epälounnollisilla luonnollisilla soundeilla if u know what i mean.
jos bändi o noin orgaanisessa kondiksessa ja henki o läsnä se pitäs ottaa piippu ja samovaari käteen mut se saattaa tietysti syliin kaatuessaan polttaa, oispa jollain intoa, rahnaa pistää noi äijjät soimaan, mutta mutta onko kyse bändin halusta vai tahdottumeeden mentävästä säteily aukosta suoja puku yllä sukellan ovesta ja LOVESTA sisään.
V
  
  26/04/06 03:24

Name : Tony, kokkola
Current favourite song : Do or Die
Found : Search engine
  
Message : Jumalauta oli kova keikka!!! toivottavasti tuutte toistekkin kokkolaan! Esalla oli sellaset soolot että oksat pois! pääsin jopa suuren idolini kanssa samaan kuvaan! kiitoksia!
  
  26/04/06 02:08

Name : ewqq
Home page : ilmanen levy!, hevy?
  
Message : Seppo veit villa, sukat suusta kun apinin kanssa panniinii niin ja saa ja saara oli sitten pouka´ma tai suvanto,eli ette päin:)
  
  25/04/06 22:56

Name : Seppo, Lahti
Current favourite song : Colossus
  
Message : Niin se vaan on pojat, että tasan ei käy onnen lahjat. Kaliforniassa paistaa aurinko ja typykät kuljeskelee vähäpukeisina ympäriinsä. Täällä taas on pakkasta ja pimut kuljeskelee harmaissa talvitamineissa suurimman osan vuotta kuin jotkin saunankiuashiidet. Länsirannikon rantapojat kuuntelevat ratokseen Neil Youngia (Ihan mainio miekkonen sinänsä) auringon paisteessa, mitä ajatellessa ei voi muuta kuin syvästi sääliä näitä Kalifornian ruipeloita, sillä eihän se heidän vikansa ole, että maailman paras bändi, Wigwam soittaa porskuttaa täällä meillä. Perkules, kyllä kannatti syntyä Suomeen. On The Rocksin keikkaa ajatellessa tulee näin jälkikäteen mieleen kaksi asiaa ylitse muiden. Nimittäin tyylitaju ja hyvä maku.
Vai mitä muuta pitäisi ajatella Kotilaisen ja Rekun vuoropuhelusta esim. Do or Die -biisissä? Vanhan diggarin mieleen nousi jopa Dejavu-fiiliksiä vuosikymmenien takaa kun Pohjola ja Gustavson vuorottain kiidättivät toisiaan aina vain upeampaan lentoon kelpo olympia-hengessä: Nopeammin, pidemmälle ja korkeammalle. Kun Ronnie muinoin piti ikäänkuin kivitalon perustaa paikoillaan, niin ylisanat tahtovat loppua kun kuulostelee, miten Kepa ja Mats pitelivät rytmiäkiinni kuin pohjalaiset painijat toisiaan. Kun maestro itse tulkitsi kappaleita hyväntuulisena myhäillen kuin Ranskalaisen viinitilan kellarimestari, niin ei voi muuta kuin säälien ajatella noita jenkkipojuja, jotka eivät raukat edes tiedä mitä menettävät. Kiitos vaan pojat mahtavasta keikasta!
  
  25/04/06 17:03

Name : Miska
Home page : korjaussarja.blogspot.com
Current favourite song : Arja Saijonmaa: Timotei
Found : Just surfed on in
  
Message : Miksi kuuluu vain pk-seudulla, sitä pitää kysyä Laajasalon kristilliseltä opistolta (www.hkro.fi/iistsaid/). Luulen että paukkuja ei ole isompaan toimintaan.

Jos DDR:n esitys onnistuuu, sen pitäisi tulla ok-kuntoiselta vinyyliltä.
  
  24/04/06 01:56

Name : J
  
Message : Miksi tuollaista kuullaan vain Helsingissä? Tuleeko Daemon Duncetan's Request virhepainos-LP:ltä vai joltain laadukkaammalta (alkuperäisemmältä) nauhalta?
  
  24/04/06 01:23