Wigwam - guestbook

Name : Suonna
  
Message : Pitäisköhän yrittää herättää jotain "no miltä nyt tuntuu" -keskustelua kun kiertue on ohi ja TW kaikille tutumpi.
Itse olen levyyn piirun verran kriittisempi kuin toukokuussa. Light Ages -into säilyi aikanaan pitempään. Sillä oli piirun verran ehjempiä biisejä, enkä tiedä onko TW:llä lopulta yhtä kovia klassikoita kuin Absalom ja TBMH. TW:n paksun yleissoundin ja Kotilaisen turhan marginaalisen roolin lisäksi huonona puolena pidän sitä, että joidenkin kappaleiden rakenteet eivät edelleenkään ole jäsentyneet. Nuclear Nightclubin seitsenosaiset monsterit, Save My Moneyt ja Freddiet, olivat poukkoilussaan hyvin orgaanisia, "juuri sellaisia kuin niiden pitää olla". Muutamista uusista kipaleista kuulee, että palasia on biisejä kirjoitettaessa koottu nopeammin yhteen. Rekku ja Jim eivät ole ehtineet olla mökillä meren keskellä koboltinsinisen taivaan alla...
Levyn kovimmat huiput osuvat mielestäni Bitesizeen ja Lost Lizard Kingiin. Pertin ja Mikon Greatfield-fiksaatiota en (vielä) allekirjoita.
Keikoilla uudet kappaleet kasvoivat kokolailla vähän -- enemmänhän se oli semmoista että Rekun soolo-osuudet saivat lisää ruutia esim. Heavenissä tai Drive On Driverissa. Bitesize oli mielestäni settien kohokohtia - juuri Kotilaisen kosketinmagian takia.

Fanien kanssa keikoilla turistessa aina tultiin siihen johtopäätökseen, että setti oli liian stabiili ja seassa oli liian vähän klassikoita. (Edellisten kiertueiden jälkeen itkettiin, kun ei ollut yhtään uusia biisejä.) Kyllä meitä Wigu-faneja on hankala tyydyttää. Kaikkinensa annan Wigu-vuodella 2002 kyllä kiittävän arvosanan. Harva veteraanibändi uskoo tuossa mitassa uuteen matskuunsa.
  
  27/08/02 14:32

Name : Arttu Pajunen, Parkano
  
Message : Jotain tietoa tulevasta DVD-julkaisusuta
  
  27/08/02 14:11

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Kalkkijazzilla soitti Pohjola, mutta Gutsi valitettavasti ei. Sen sijaan Jukka Gustavson Blues Bandilla oli useamman päivän kiinnitys Saarijärveläisessä (?!) baarissa kesä-heinäkuun tietämillä. Selvitän vielä päivät, niin Mikko saa lisätä keikkalistaan.

Kouvolan keikkasetti oli muistini mukaan identtinen tuon Haminan kanssa. Parhaiten mieleen jäivät Colossus ja Bless your lucky stars, ja sielläkin Esan maratonsoolo. Muuten keikka oli aika standardi; mukana oli ehkä *vähän* liikaa niitä TW'n keskinkertaisempia biisejä. Sen sijaan esim. Greatfield jäi uupumaan. (*mutinaa*...)
  
  27/08/02 09:44

Name : Suonna
  
Message : Tässä hieman täsmennetty Turun setti:
11.08. Turku (Puolalanpuisto)
The Lost Lizard King | Good Mornington Street | To The Other Side | Bertha Come Back > Bertha Come Back part 2 (A/K/A Häntä) | Remains To Be Seen | Drive On Driver | Do Or Die | That's The Way
  
  27/08/02 09:29

Name : Jakke, Espoo
  
Message : Jossain vaiheessa oli puhetta, että Gutsia esiintyisi Kalkkijazzissa Sipoossa ja joku taisi puhua, että Pohjolakin saattaisi siellä esiintyä. Esiintyikö kumpikaan mestareista siellä, kävikös kukaan?
  
  26/08/02 20:19

Name : Mikko
  
Message : Joo, Filthy Richiltä ei koskaan tullut levyä, vaikka tiettävästi studiossakin käväisivät.
  
  26/08/02 20:00

Name : Esa
  
Message : Tolosen sivuilta: "One highlight, which unfortunately very few people were able to experience, was Jukka's role in Jim Pembroke's short lived project, Filthy Rich also featuring Finnforest guitarist Pekka Tegelman."

Siis ei mitään virallisia äänitteitä?
  
  26/08/02 19:58

Name : Suonna
Home page : http://uzva.hypermart.net/
  
Message : Posti toi uuden Uzva-albumin "Niittoaika", josta edes bändin kotisivu ei osannut varoittaa. Kansissa kiitellään Måssea ja Leideniä. Seawolfissa levy on tehty, mutta äänittäjää / tuottajaa ei kerrota.
  
  26/08/02 15:38

Name : Suonna
  
Message : Wigwam: Hamina, Seurahuone 24.08.2002

Opening improvisation | Heaven In A Modern World | Bitesize | Remains To Be Seen | Good Mornington Street | The Lost Lizard King | To The Other Side | Colossus > Bertha Come Back > Bertha Come Back part 2 (A/K/A Häntä) | Titans Wheel | Drive On Driver | That's The Way | ENCORES That's The Way (reprise) > Do Or Die | Bless Your Lucky Stars

Standardimaisen tasavahva keikka, jonka kovin juttu taisi olla Kotilaisen erikoispitkä soolo Do Or Diessa. Keikan aluksi koskettimet, kitara ja basso kutoivat pari minuuttia aika mukavaa soundscape-mattoa, joka ei ollut mitään perusvirittelyä ja jonka voisi aivan hyvin määritellä omaksi biisikseen. Berthan jatko-osa osa viralliseen settilistapaperiin oli merkattu nimellä "häntä".
  
  26/08/02 14:35

Name : Jaukke
Current favourite song : Wigwam - Nipistys
  
Message : Laitanpa ensikommenttini tänne vieraskirjaan viimeinkin.

Yllämainittu kappale on tosiaan kappale (sovitus) mieleeni. Muutenkin Pohjola-pohjaista on innostukseni yhtyeeseen. Kävin kuuntelemassa Wigwamia viime vuonna,
kuulosti ihan hienolle. Tosin, aikamatkaa art rock-ajan konsertteihin 70-luvun alkuun ei kellään olisi tiedossa? :)

Kirjastosta löytää kyllä ihan kiitettävästi alan levyjä, kuten esim. tuo Fresh Garbage. Nytkin kuuntelen vastalainaamaani Gentle Giantin Octopussia, mitäs voisin todeta muuta kuin 'erikoisen viehättävä'?

  
  25/08/02 02:10

Name : Jakke, Espoo
Current favourite song : Gram Parsons: Brass Buttons
  
Message : Eipä näy Rocktopsin sivuilla Wigukeikkoja tämän viikonlopun jälkeen. Soisi keikkojen jatkuvan!

Vuotalon keikka oli musiikin juhlaa.
Katsomosta näki ja kuuli selkeästi kuinka jokainen soitti. Tällainen ei kunnolla onnistu kapakkakeikoissa. Lisäksi keikalla jossa yleisö on katsomossa porukka on suureksi osaksi selvää ja tulee nimenomaan kuuntelemaan ja diggailemaan ao. bändiä. Kaikenlainen hölinä jää vähemmälle niin tuleepahan tarkemmin kuunneltua jokaisen soittoa. Silloin musasta voi peräti saada enemmän irti. Okei, voihan kuunnella levyltä tarkemmin ja kapakassa vähän epätarkemmin, eihän siinä mitään. Kuitenkin ois hienoa jos Wigut voisivat tehdä syksyn aikana konserttitalokeikkojakin. Vaikka kultsalle (Kulttuuritalolle H:ki) ja TV paikalle, jotta näkisi ja kuulisi telsustakin kunnon kulttuuria.
  
  23/08/02 21:11

Name : Esa
Home page : http://www.kraan.dk/Interview_ingo/Interview_ingo_eng.html
  
Message : Kraanasta tulee..
  
  23/08/02 20:41

Name : Janne Yliruusi
  
Message : Onpas erikoinen leiska tuolla Pohjolan sivuilla. Peilaisivat nyt Pekan katsomaan edes oikealla päin...
  
  23/08/02 12:56

Name : Mikko
Home page : Pekka Pohjola at Rockadillo
  
Message : Check out Rockadillo's Pekka Pohjola pages (haven't been there for long I guess). There are, bland annat, photos from his recent Japan tour.
  
  23/08/02 12:48

Name : Hezzu, Ylivieska
  
Message : Copypaste:

Wasamiuutisia:
Jäbät wääntää Henkkaa Hesassa Vanhalla Yo-talolla 14.09.
Muita kepittäjiä: wanha konkari Hasse Walli sekä Sami Hurmerinta bändeineen !
Tiedossa tuhti paketti Peacea, lovea & heavyprogea. Ei ku töllään ja ihmetteleen.....
  
  23/08/02 10:55

Name : Janne Yliruusi
Current favourite song : Ommadawn - Mike Oldfield
  
Message : Sama juttuhan se on lähes kaikkien pitkäikäisten bändien kanssa. Harvassa on kokoonpano samana pysynyt. Esim. Yes, King Crimson ja Jethro Tull. Eipä ole noissakaan juuri alkuperäisjäseniä jäljellä, mutta kyllä ne silti ovat ehdottoman "legendaarisia" :)
  
  23/08/02 10:46

Name : K.P.Tikka-ri
Current favourite song : Akvarium; Pionerskaja,38
  
Message : Nyt täytyy ymmärtää bändin käsitettä laajasti; Wigwam on mielestäni hyvä esimerkki William S.Burroughsin lanseeraamasta käsitteestä "Pehmeä Kone" (Soft Machine). Tämähän tarkoittaa sellaisia laajoja ja jatkuvia kokonaisuuksia, kuten esim. ihmiskunta; Onhan tämäkin "bändi" jatkanut jo kauan samalla nimellä, vaikka kokoonpano muuttuu koko ajan...
  
  23/08/02 10:40

Name : Jakke, Espoo
  
Message : Mielestäni legendaarisen Wigwamista tekee juuri koko sen pitkä tarina johon kuuluu kaikki kokoonpanot ja koko ura. Itse pidän kaikkia 60- ja 70 -luvun Wigulevyjä sekä osaa Jimin soololevyistä legendaarisina. Ne kuulostaa kaikki hyviltä. Tämä on tietysti taas makuasia.
Yksi osa legendaa sekin, että bändi on uudistunut näinkin hyvällä materiaalilla.


  
  23/08/02 00:01

Name : Jenni, Helsinki
Current favourite song : John Mayall's Bluesbreakers - Knockers Step Forward
  
Message : Moi kaikille!

Tässä taas mietin, miten saisin noita transkriptoimiani Wigwam/Pressa-nuotteja ihmisten ulottuville ja tulin siihen tulokseen, ettei niitä ole mitään järkeä ruveta skannailemaan nettiin järkyttävän tiedostokokonsa vuoksi.

Joten ihmiset:
Mulla on aika kattava kokoelma Wigu- ja Pressabiisejä nuotteina pohjalta "Gutsin urkusoolo", "Pohjolan bassolinja", "koko biisi" jne. joita siis ei voi mitenkään tekstimuodossa esittää. Eli jos mielessä kangastelee joku nuotti, niin ottakaatten yst. yhteyttä muhun, niin katon josko löytyis. Pistäkää mailia jenni_riihela@yahoo.co.uk ja ilmottakaa biisi ja haluttu instrumenttilinja tai vastaava, niin toivon mukaan saatte postia jonkun ajan kuluttua. Ja Mikko saa vapaasti mainostaa sivuillaan kanssa. Ei tuu oikeen jalo olo, kun pinkka biisejä pölyttyy soittamattomina kaapissa. ;)
  
  22/08/02 19:26

Name : Mikko
  
Message : Flat Broken aikainen Jim Pembroke Band se vasta aito Wigwam onkin. Levyllähän soittaa alkuperäinen Wigu-kokoonpano, paitsi että Nikamoa on korvaamassa kolme kitaristia. Flat Broken jopa tuotti sama mies kuin Wigujen debyyttialbumin.

No siis tämänhän kaikki on jo panneet merkille. Tuli nyt kuitenkin vaan mieleen.
  
  22/08/02 16:16

Name : Harri
  
Message : Pikaisesti laskien Rechardilla varustettu Wigwam kattaa noin 80% bändin vuosista, joten kuka sanoo mikä on oikeampi Wigwam.
  
  22/08/02 15:26

Name : Etuveto, Oulu
Current favourite song : Aftons: Apache
  
Message : Kiitos Heikki! Vastauksesi on juuri mitä minä halusinkin. Aika aikaa kutakin, sanoi kissa kun akalla pöytää pyyhki. Eli nostalginen Wigwam on minunlaisílleni(jotka eivät kuuntele Titans Wheeliä)se ainoa oikea Wigwam ja muille taas tämänkin päivän Wigwam on rautaa...-
  
  22/08/02 15:14

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Mountain: Dreams of milk and honey
  
Message :
No se on vähän makuasia mikä Wigwamin kokoonpano on se legendaarinen Wigwam. Jos se joittenkin mielestä on deep pop-kauden Wigwam, niin onhan tuossa koko konkkaronkka Ronnieta lukuunottamatta.
Sinällään tietysti legendaarisesta Wigwamista puhuminen on tylsää, kun bändi itsekin tietääkseni korostaa nykyjään uudelta pohjalta ja uudella meiningillä lähtemisen tärkeyttä, eikä tahdo pitäytyä missään vanhassa.
  
  22/08/02 14:05

Name : Etuveto, Oulu
Current favourite song : birdland
  
Message : Mua vaan ihmetyttää toi kun puhutaan legendaarisesta Wigwamista, ts. bändistä joka on koottu jälkeenpäin Wigwam-nimen alle. Eihän siinä alkuperäisiä ole kuin Pembroke, yhtä hyvin bändi vois soittaa Blues Section nimellä.
  
  22/08/02 10:05

Name : Esa
Home page : http://storesense01.dynamic.net/stores/zappa/catalog/freak-out-yellow-tnail.gif
  
Message : Ei nyt niin progea, mutta Zappaa Australiassa saa nyt tilata. Ottakaa yhteyttä Zappa-Listaan ja Poroilaan jos haluatte tilata Suomesta. Hakekaa Googlesta. Kaapeli ja zappa ja jotain.
  
  21/08/02 20:24